Παρουσίαση

Στις 4 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της νουβέλας μας, με τίτλο «Το Μυστικό της Καρυδιάς«.

Το Μυστικό της Καρυδιάς

Άνθρωποι που υποστήριξαν από την αρχή την δημιουργία του βιβλίου μας, καρδιακοί αλλά και νέοι φίλοι βρέθηκαν στην μεγάλη γιορτή του βιβλίου μας, που στήθηκε στον όμορφο χώρο του «Αθηναίων Πολιτεία» με θέα τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη.

Παρουσίαση

Ο συγγραφέας Δημήτρης Βαρβαρήγος μίλησε για «Το Μυστικό της Καρυδιάς», τιμώντας μας με τη όμορφη κριτική του (αποσπάσματα μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω), ενώ μαζί με τον εκδότη Γιάννη Κρανιά συντόνισαν την παρουσίαση.

Παρουσίαση

Ξεχωριστές παρουσίες οι φίλες μας Βιβή Λιάπη και Μαριλένα Μπαρζού, που έδωσαν πνοή στις δύο πρωταγωνίστριες του βιβλίου μας, διαβάζοντας αποσπάσματα.

Παρουσίαση

Οι συγγραφείς, Μηλέβα Αναστασιάδου και εγώ, μιλήσαμε για την όλη διαδικασία συγγραφής, την συνεργασία μας, ανακοινώσαμε τους νικητές των διαδικτυακών διαγωνισμών που «έτρεχαν» σε Facebook και Twitter μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου, απαντήσαμε σε ερωτήσεις των φίλων που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση και υπογράψαμε δεκάδες αντίτυπα του βιβλίου μας σε όσους μας τίμησαν με την αγορά του.

Παρουσίαση

Θέλουμε να πούμε ένα «Ευχαριστώ» σε όλους όσους υποστήριξαν την κατάθεση ψυχής μας, συγγενείς, φίλους και γνωστούς που έγιναν φίλοι στην πορεία της όλης διαδικασίας, τον εκδότη μας Γιάννη Κρανιά για την πραγματοποίηση του ονείρου, φίλους που ενδιαφέρθηκαν να προωθήσουν το βιβλίο με παρουσιάσεις στις ιστοσελίδες τους, με κριτικές, φιλοξενία banner αλλά και δικές μας συνεντεύξεις, και όλους όσους συνεχίζουν να στηρίζουν το βιβλίο μας με την αγορά του, την αποστολή φωτογραφιών και τις κοινοποιήσεις τους.

Παρουσίαση

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Mike Paraskevo για την όλη υποστήριξή του και την φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς.

Παρουσίαση

!nfo

Παρακολουθήστε «Το Μυστικό της Καρυδιάς»

Επίσημη ιστοσελίδα: tomystikotiskarydias.gr

Facebook Page: https://www.facebook.com/tomystikotiskarydias/

Twitter: @mystikokarydias

Το βιβλίο μας διατίθεται σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, απ’ όπου μπορείτε να το προμηθευτείτε, αλλά και από τα eshop των βιβλιοπωλείων.

Παρουσίαση

 

Προσθέστε «Το Μυστικό της Καρυδιάς» στις λίστες σας στο Goodreads. Θα χαρούμε πολύ αν γράψετε εκεί την κριτική σας αφού ολοκληρώσετε το διάβασμά του. ‪#‎tomystikotiskarydias‬ https://www.goodreads.com/book/show/29618031

 

Παρουσίαση

 

Αποσπάσματα από την παρουσίαση του συγγραφέα Δημήτρη Βαρβαρήγου:

«Να που αποδεικνύεται ακόμη και στα πιο δύσκολα κεφάλαια της ζωής που ένα από αυτά είναι και ο έρωτας, αυτός ο πλάνος όπως τον έχει περιγράψει ο Πλάτωνας ως τρέλα (μανία) που είναι όμως ένα καλό είδος τρέλας και καθιστά τον άνθρωπο που θα τον νιώσει να χάνει την κρίση του.

Παρουσίαση
Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι ακόμη και στις συνεργασίες, όταν υπάρχει καλή χημεία και φιλική διάθεση δίχως εγωισμούς, εύκολα μπορούν να μοιραστούν οι σκέψεις, οι ιδέες, οι εντυπώσεις και αντιλήψεις σε κοινά ενδιαφέροντα και να προκύψουν δημιουργίες όμορφες, δυνατές και ανεκτίμητες, όπως συνέβη με αυτό το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Εντύποις, με έναν εκδότη, το Γιάννη Κρανιά που αγαπάει τους συγγραφείς και γίνεται καλός συνεργάτης και κοινωνός των έργων τους. [..]

Παρουσίαση
Η συγγραφέας Μηλέβα Αναστασιάδου

Τούτο λοιπόν επιχείρησαν και πέτυχαν, ένα πόνημα σύγχρονο, με χαρακτήρες άρτια δομημένους χαρίζοντας μας μέσα από τη δράση τους την επίφαση της σημερινής πραγματικότητας που όλοι μας βιώνουμε. […]

Η Λυδία και η Μηλέβα ξεκινούν την ιστορία τους παρουσιάζοντας τους ήρωες/ηρωίδες τους επικεντρωμένους στη συναισθηματική ένταση τους για να τονίσουν τον οργανικό ρόλο τους στο σύνολο του έργου ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον, και να διεγείρει την περιέργεια ως προς τη μελλοντική πορεία τους.

Η ιστορία εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό, τα γεγονότα δίνουν στον αναγνώστη την αίσθηση ότι είναι παρών στην έκβασή τους και στις μελλοντικές αποφάσεις τους. Σημαντικό στοιχείο στη γραφή των δύο συγγραφέων είναι που προετοιμάζουν το έδαφος για την παρουσίαση των επόμενων αποφάσεων των ηρώων τους, αποκαλύπτοντας τους στόχους τους πιο νωρίς.

Παρουσίαση

Από τις πρώτες κιόλας προτάσεις της ιστορίας δίνουν το έναυσμα των ισχυρών εσωτερικών ερωτημάτων, εμποδίων, μεταβολών και αλλαγών στον κόσμο που περιβάλουν και που συμβαίνουν όλα ετούτα με την υφή της σύγχρονης καθημερινότητας, με τις ψυχολογικές παρορμήσεις, εκτιμήσεις προσώπων ή σκληρών καταστάσεων, όπως συμβαίνουν τα γεγονότα σε όλους μας να λοξοδρομούμε από συνήθειες και εφησυχασμένες συνειδήσεις όταν παρουσιαστεί το νέο το διαφορετικό, το αινιγματικό που ζητάει εξιχνίαση, αφοσίωση και φροντίδα με όσα καινούρια προσφέρει. Όσο κι αυτές οι περασμένες και σκληρές άνομες πράξεις που μυρίζουν σήψη και χρειάζονται μια κάθαρση.

Παρουσίαση
Ευχαριστούμε την καρδιακή φίλη συγγραφέα Ευθυμία Αθανασιάδου – Μαράκη για την φωτογραφία όπου απεικονίζονται η ηθοποιός Όλγα Μουργελά, ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης και η συγγραφέας Ευθυμία Αθανασιάδου – Μαράκη

Κι όλα δομημένα από τον καταλύτη έρωτα ως κεντρικό στοιχείο του βιβλίου -αφού όλα γι’ αυτόν γίνονται- επιφέρει τέτοιες απρόσμενες ανατροπές και δοκιμασίες που βιώνουν η Έλσα και η Τζένη κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας τους, ποθώντας να ζήσουν το απόλυτο μοίρασμα μαζί του.

Στην ιστορία καταγράφονται οι στρόβιλοι της ερωτικής δίνης μέσα στην οποία περιπλέκεται ένα ερωτικό τρίγωνο, με γεγονότα όμοια με αυτά που συμβαίνουν στη ζωή και οδηγούν τις τύχες και τις μοίρες των ανθρώπων.
Οι συγγραφείς μέσα από την προσωπική τους συγγραφική δυναμική προβάλλουν με το δικό τους μύθο την ουσία της ανθρώπινης οντότητας με πλούσια πλοκή γεμάτη πάθη, λάθη και τις γλυκόπικρες πλάνες της ψυχής.
Με ακρίβεια λογοτεχνική και άρτια τεχνική αφήγησης. Η ιστορία θα μπορούσε να έχει τίτλο, από το φως στο φώς.

Παρουσίαση
Ευχαριστούμε την καρδιακή φίλη συγγραφέα Ευθυμία Αθανασιάδου – Μαράκη για την φωτογραφία όπου απεικονίζεται με την Λυδία Ψαραδέλλη

Γιατί όταν επέρχεται η κάθαρση, καμία σημασία δεν έχει αν στη μέση της διαδρομής οι πρωταγωνιστές τους έφτασαν τις μαύρες στιγμές τους, εκείνες που αγγίζουν το σκοτάδι, στα βαθύτερα μέρη της ψυχής τους με πράξεις ακραία αληθινές όσο κι αν φαντάζουν μυθοπλασίες αφού στη ζωή όλα συμβαίνουν για να τα έχουν οι συγγραφείς ως γνώση και πληροφορίες.

Μέσα στην πολύπλοκη δομή της ιστορίας θέτονται ερωτήματα γύρω από τις διαπροσωπικές σχέσεις για τη φιλία και φυσικά για τον έρωτα, το βασικότερο κεφάλαιο για τις ψυχές των ανθρώπων καθώς αυτός είναι ο μυστηριώδης αλλά και αναγκαίος δημιουργικός συντελεστής της πνευματικής ανάπτυξης και καλλιέργειας.

Παρουσίαση

Ο Αντρε Μπρετόν είχε πει: από τον κεραυνοβόλο έρωτα δεν μένει παρά το βλέμμα του θεού κι αυτό είναι το πρόβλημα.
Κι αυτό ήταν το πρόβλημα των ηρωίδων της Έλσας και της Τζένης, η αναζήτηση του απόλυτου που τις οδήγησε μέσα από τις ψυχικές τους υποστάσεις να φτάσουν στα άκρα που σε νορμάλ κατάσταση, δηλαδή με τη λογική, ποτέ δεν θα διανοούνταν να πράξουν.

Και οι δυο ηρωίδες δεν υπέφεραν από την έλλειψη συναισθήματος αλλά από υπερβολική ανάγκη για συναισθήματα. Πιστεύοντας στην επίτευξη του μεγάλου έρωτα που θα κάλυπτε κατά απόλυτο τρόπο τις ελλειπτικές ανάγκες τους που όμως μέσα στην ιδιοτέλεια των ατελών και ευάλωτων χαρακτήρων τους, δεν υπήρχε το όλον, αλλά έννοιες αφηρημένες.
Δεν γνώριζαν ίσως ότι τον έρωτα όσο κι αν τον ψάχνεις δεν θα τον βρεις, αυτός έρχεται και σε βρίσκει όταν είσαι έτοιμος.

Παρ’ όλο που οι ηλικίες των δύο συγγραφέων είναι όμοιες με τις ηρωίδες τους και δομημένη η ιστορία μέσα από τα δικά τους συναισθηματικά στοιχεία, η παρουσία τους είναι διακριτική αφήνοντας χώρο στους ήρωες να κινηθούν με τη δική τους διαφορετική υπόσταση προβάλλοντας τις προσωπικές αισθητηριακές εντυπώσεις τους, θέτοντας τον αναγνώστη μέσα από τις εικόνες που γεννάει η αφήγηση, να πλάθει νοερά μια πραγματικότητα παράλληλη με τη δική του.
Οι εξελίξεις και οι ανατροπές στην ιστορία είναι πολλές και απρόσμενες, και τούτες χαρίζουν στην πλοκή μια ιδιαίτερη ομορφιά καθώς προβάλλεται-ξεπετιέται και μια νέα δράση από τις πράξεις τους. Στόχος των συγγραφέων είναι να αποκαλύπτουν τη συναισθηματική διάσταση των ανθρώπων που δρουν κατά την πλοκή, όπως αυτή εκφράζεται ολοφάνερα μέσα από τη συμπεριφορά και τις ενέργειες τους.

Πόσα συναισθήματα δεν μας έχει αφυπνίσει ο έρωτας; πόσα δεν χάσαμε στο χρόνο που αργούσε ή δεν έγινε ποτέ; Πόση αναμονή μέσα στην έλλειψη μιας αναγκαίας αλήθειας που θα αποκαλύψει εκείνους τους ανθρώπους που καθορίζουν την προσωπικότητα και τις επιλογές μας.
Ο ίδιος συναισθηματικός κόσμος είναι δομημένος και στους ήρωες τους που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μία δράση έντονη γεμάτη συγκινήσεις, όνειρα ελπίδες, και φτάνοντας σε κάποιο σημείο, ο αμείλικτος έρωτας, να τους έχει αφήσει έρμαιους συναισθηματικά, γυμνούς… γεμάτους ενοχές, ίσως με συντροφιά τη μοναξιά ή κέρδος ως αποτέλεσμα μια θύμηση, ή ένα μόνο δάκρυ.
Ένα δάκρυ που αστράφτει στο φως του φεγγαριού πάμπολλες εμπειρίες, στον χαμένο χρόνο, ο δεσμός, η παρενόχληση, ο θάνατος, ώσπου απομένουμε γυμνοί στον άχρονο χρόνο της αιωνιότητας.

Το έργο τελικά είναι αισιόδοξο, ακόμη και στις απώλειες, στη γύμνια που φανερώνεται στους βίους των ηρώων, φωτίζεται ο δρόμος των συναισθημάτων τους, με άκρατη ανάγκη για αισιοδοξία θέλοντας να μας υπογραμμίσουν μέσα από τον πλούσιο λόγο τους, πως η ζωή είναι μία και αξίζει να τη ζήσουμε, να ρουφήξουμε κάθε κομμάτι της γλυκό ή πικρό, παγερό ή καυτό, όμορφο ή άσχημο, ψεύτικο ή αληθινό.
Σκέψεις και λόγια που ακολουθούν τη φόρμα του στοχαστικού ρεαλισμού, και ρεαλισμός τι άλλο μπορεί να σημαίνει εκτός από αλήθεια; Μια αλήθεια με συνέπεια στις αναλλοίωτες αξίες της ζωής…
Φτάνοντας λοιπόν στο αποτέλεσμα στη εν γένει αποτίμηση για ετούτο το έργο της Λυδίας και της Μηλέβας, της Μηλέβας και της Λυδίας, είναι χωρίς αμφιβολία, άκρως συναισθηματικό και αισιόδοξο παρ’ όλη την έλλειψη και τον μόχθο για απόκτηση της αληθινής αγάπης που είναι το βασικό αντικείμενο αναζήτησης των ηρωίδων τους που δεν δειλιάζουν ακόμη και στις απονενοημένες πράξεις.

Περίτεχνα εκφράζονται οι απόψεις τους μέσα από έναν λόγο πότε απλό κι άλλοτε πολύπλοκο που εκφράζεται όπως μας φανερώνεται και στην πραγματικότητα.
Λόγος που τον διαπερνά η δύναμη της λογοτεχνικής κατανόησης, απεικονίζοντας ξεκάθαρα τις ανθρώπινες ευαισθησίες σε όλες τους τις εκφάνσεις. Ακόμη και στις πιο ακραίες καταστάσεις που προβάλλονται μέσα στο βιβλίο…[…]

Συνειδήσεις που αφυπνίζονται από ευαίσθητους εσωτερικούς παλμούς και το αποτέλεσμα εμφανίζεται ζωντανό, διαμαρτυρόμενο και συχνά αυτοπυρπολούμενο.
Η Έλσα και η Τζένη και οι υπόλοιποι χαρακτήρες καταφέρνουν να προβάλλουν με αίσθημα συγκίνησης ενός έντονου προβληματισμού που προκαλεί αυθόρμητα η έμπνευση από τα στοιχεία των ανθρωπίνων σχέσεων και συμπεριφορών αποτυπώνοντας επάνω στο χαρτί με τη γραφίδα τους, οι δύο συγγραφείς, ως κραυγή διέγερσης τον αισθητικό κόσμο των ανθρώπων.

Η Αγωνία, η Απορία, για τον αμέτοχο χρόνο στα ανθρώπινα, που δεν μετράει τα είναι, τα θέλω και τα μη της αγάπης του σημαντικότερου στοιχείου για τον άνθρωπο, είναι το ρεζουμέ μέσα στο κείμενο όπου βρίσκονται οι αλήθειες που βιώνουν οι ηρωίδες και ο καθένας ήρωας μέσα στην καρδιά του, την ψυχή του, στο νου του, στο σώμα του.»